2017, Vol 17, No 4
Mikrobiota jelitowa i składniki pokarmowe jako determinanty funkcji układu nerwowego. Część I. Mikrobiota przewodu pokarmowego
Karolina Skonieczna-Żydecka, Igor Łoniewski, Dominika Maciejewska, Wojciech Marlicz
Aktualn Neurol 2017, 17 (4), p. 181–188
DOI: 10.15557/AN.2017.0020
Nieprawidłowy stan odżywienia u pacjentów z chorobą Alzheimera
Anna Łucka, Radosław Magierski
Aktualn Neurol 2017, 17 (4), p. 190–197
DOI: 10.15557/AN.2017.0021
Żywienie w chorobie Parkinsona
Agnieszka Gorzkowska
Aktualn Neurol 2017, 17 (4), p. 199–207
DOI: 10.15557/AN.2017.0022
Dysfagia po udarach mózgu – wskazówki diagnostyczne i terapeutyczne
Tatiana Lewicka, Ewa Krzystanek
Aktualn Neurol 2017, 17 (4), p. 208–212
DOI: 10.15557/AN.2017.0023
Zastosowanie diety ketogennej w leczeniu padaczki
Karol Jastrzębski
Aktualn Neurol 2017, 17 (4), p. 214–219
DOI: 10.15557/AN.2017.0024
Raz jeszcze o leczeniu bólu receptorowego – czy warto łączyć diklofenak z witaminami grupy B?
Monika Białecka
Aktualn Neurol 2017, 17 (4), p. 221–226
DOI: 10.15557/AN.2017.0025
Wpływ programu stymulującego funkcje językowe na otępienie typu alzheimerowskiego i na utrzymanie sprawności językowych
Andrzej Potemkowski, Marta Wąsik, Marcin Ratajczak
Aktualn Neurol 2017, 17 (4), p. 227–244
DOI: 10.15557/AN.2017.0026
NEURONEWS: „Skuteczność trombektomii u wybranych pacjentów”, „Modyfikacja kryteriów McDonalda 2017”, „Odkrycie nowego mechanizmu związanego z brakiem regeneracji w MS”, „Czy wynik zwykłej CT może wskazywać na mózgową angiopatię amyloidową?”, „Odstawiać czy nie odstawiać? Oto jest pytanie!”
Karol Jastrzębski
Aktualn Neurol 2017, 17 (4), p. 245–246